Steenbergen wint C-groep, groep B nog onbeslist

Maandag 15 april werd in Laurens Arcadia de laatste ronde gespeeld van de finalegroepen in de interne competitie.

In de A-groep waren er nog drie kanshebbers: Van Zutphen, Verhoeven en Van ’t Hoenderdaal. In de B-groep stond de onderlinge confrontatie tussen de nummers 1 en 2 op de affiche: De Jong tegen Van As. En in de C-groep mochten Steenbergen en Beerling gaan strijden om de eerste plaats.

Het werd weer een spannende en mooie avond!

De beslissing in groep A viel pas helemaal aan het einde van de avond. Joop van ’t Hoenderdaal behaalde een goede overwinning op Henry Pijpers, terwijl Leo Verhoeven niet verder kwam dan remise tegen Paul Wilhelm. Beiden kwamen hierdoor uit op 5 punten.

Frank van Zutphen had hierdoor voldoende aan een half punt. Hij won al snel een pion tegen Pim Kleinjan en later nog één, maar het was toch een erg lastig dame-eindspel waar het lang duurde voordat Kleinjan geen schaakjes meer had. Hierdoor behaalde Van Zutphen de overwinning en mag hij zich voor het eerste clubkampioen van Erasmus noemen. Jan Smit en Cander Flanders speelden remise. Kijk hier voor alle uitslagen en de stand in finalegroep A.

In groep B stond de laatste ronde in het teken van de strijd tussen de koplopers Arie de Jong en Cor van As. Het werd een spannende partij met tegengestelde rokades. Toen De Jong het niet helemaal goed speelde, wist Van As zich wel raad met dit buitenkansje. Van As is heel knap (ongeslagen) geëindigd op 5½ punt uit 7 partijen. De Jong staat op 5 punten met nog één inhaalpartij tegen Lucian Mihailescu te spelen. Daar heeft hij voldoende aan een half punt voor de overwinning. Wordt vervolgd…

Jan Hoek van Dijke versloeg Lucian Mihailescu en hij heeft het daardoor nog in eigen hand om de derde plaats voor zich op te eisen. Hiervoor moet hij een halfje scoren in de inhaalpartij tegen Jaap van Meerkerk. Wil de Boer en Joram Simons speelden remise. Mocht Hoek van Dijke zijn laatste partij verliezen, dan eindigt Simons als derde in groep B. De uitslagen en de stand in finalegroep B zijn hier te vinden.

In de C-groep speelden de titanen om de titel tegen elkaar. Frits Steenbergen en Herman Beerling mochten in de onderlinge strijd bepalen wie zich dit jaar de winnaar van groep C mocht noemen. Het werd een spannende partij, waar Beerling de winst voor het oprapen had. Maar toen hij dat niet deed greep Steenbergen zijn kans, waardoor hij met een score van 8 uit 10 (en een TPR van 1936) de C-groep op zijn naam wist te schrijven! Beerling eindigde als tweede.

Peter Hurkmans won zijn partij tegen Jan Bruinsma en hierdoor legde hij heel knap beslag op de derde plaats (met een TPR van 1550!) en een plusscore van 1,88! Jan Melis behaalde een fraaie remise tegen Harry Nefkens en eindigde daardoor knap op een gedeeld vierde plaats! Kijk hier voor de uitslagen en de stand in finalegroep C.