17e Watertorentoernooi weer begonnen

Maandag 22 april was de aftrap van het 17e Watertorentoernooi. Met 51 deelnemers en vele ieder jaar terugkomende bekenden belooft het ook dit jaar weer een leuk toernooi te gaan worden! In de komende zeven weken wordt uitgemaakt wie zich in 2013 de opvolger van Nathanaël Spaan (de winnaar van vorig jaar) mag noemen.

Voor de liefhebbers, inschrijven is nog steeds mogelijk. In dat geval krijgt u in de eerste ronde een bye. Meer informatie is te vinden op de pagina met toernooi informatie. Hier is ook de deelnemerslijst te vinden.

In de eerste ronde speelt de bovenste helft tegen de onderste helft en dit levert vaak overwinningen op voor de sterkst geplaatste spelers. Maar dat ging niet vanzelfsprekend.

Kees Schrijvers speelde een hele goede partij tegen Nathanaël Spaan, de laatste had al zijn eindspeltechniek nodig om het punt binnen te halen.

En Frank van Zutphen ging tegen Emilian de Kievit langs de randen van de afgrond, maar een fout van De Kievit zorgde ervoor dat Van Zutphen het punt toch kon binnenhalen.

Ook leuk om te zien waren de goede partijen die enkele van onze nieuwe leden speelden tegen ervaren rotten. Zo maakte Alwin Arnold het Arnout van Kempen nog best lastig en ook Coen van Vlijmen speelde een goede partij tegen Arrian Rutten. Alwin en Coen wonnen beiden niet, maar hun partijen bieden wel perspectief voor de toekomst!

Een aardige verrassing was er ook nog in de eerste. Zo wist Koos de Hoog Paul Wilhelm op remise te houden. Kijk hier voor alle uitslagen en de stand na de eerste ronde. De tweede ronde wordt gespeeld op maandag 29 april.

Na de tweede ronde komen op deze website ook de voorlopige paringen voor de volgende ronde te staan.