Veel verrassingen in 2e ronde WTT

Maandag 29 april stond ronde 2 van het 17e Watertorentoernooi op het programma.

We mochten nog twee nieuwe gezichten verwelkomen, die in deze ronde instroomden: erelid Henk de Kleijnen en onze vaste gast van het Watertorentoernooi Paul van der Kooij. Erg leuk!

Er werd weer veel gestreden op de borden en in de tweede ronde sneuvelden de nodige scalpen van hoger gerate spelers.

Op de 4 hoogste borden wonnen de favorieten, al moest Melvin Holwijn er tegen Mark Beijen hard voor werken in een dubbel toreneindspel. Een vrije b-pion bleek toch voldoende voor de overwinning.

Ook de partij tussen Leo Verhoeven en Leo van Dongen duurde tot het einde van de avond. In een weliswaar al gewonnen eindspel eindigde de partij toch wat plotseling met een fraai matzetje van Verhoeven.

Eén van de verrassende koplopers na twee ronden is Frits Steenbergen, hij was te sterk voor Joop van ’t Hoenderdaal en heeft hierdoor nog steeds een 100% score!

Niels van Diejen was in de tweede ronde slachtoffer van de goede vorm van Koos de Hoog. Na een remise tegen Paul Wilhelm in de eerste ronde was De Hoog in de tweede ronde te sterk voor Van Diejen.

Ook leuk om te zien was de partij tussen Coen van Vlijmen en Alwin Arnold. Beide spelen pas sinds kort op onze vereniging, maar dat was niet aan hun partij af te zien. Beiden speelden een goede en solide partij, die Van Vlijmen naar zich toe wist te trekken!

En dan waren er ook nog de nodige spelers, die hogere gerate tegenstanders op remise wisten te houden. Zo kwam Paul van der Kooij (nummer 3 op rating) niet verder dan remise tegen Jaap van Meerkerk. En Arrian Rutten behaalde tegen Paul Dekker een goede remise in een dameindspel.

Of wat te denken van Gerrit Boer, die de op papier sterkere Arnout van Kempen ook op remise hield. Verder eindigden alle partijen in een overwinning.

Vijf spelers hebben nog een 100% score na twee ronden, direct gevolgd door 12 spelers op een half punt daarachter.

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand na de tweede ronde. De derde ronde wordt gespeeld op maandag 6 mei. De voorlopige indeling van de derde ronde is daar ook te vinden.