Derde ronde WTT pakt dramatisch uit voor Erasmianen

Maandag 6 mei was Laurens Arcadia decor voor de derde ronde van het Watertorentoernooi. Op het programma stonden 23 partijen.

En waar het aan lag? Wellicht de bevrijdingsfeesten nog in de benen (hersenen)? Maar de Erasmianen waren niet bij de les. De derde ronde pakte dramatisch uit voor de spelers van Erasmus.

Vanwege onderlinge confrontaties tussen Erasmianen zou deze avond minimaal 6 punten op moeten leveren voor leden van Erasmus. En maximaal 20 punten als alle Erasmianen hun partij zouden winnen. De teller bleef steken op 7½ punt…

De enige twee spelers van Erasmus die zich uit de misère wisten te onttrekken waren Joop van ’t Hoenderdaal, die Kees Schrijvers versloeg, en Jan Melis, die een knappe remise behaalde tegen Niels van Diejen.

Aan de top van het klassement offerde Leo Verhoeven (bord 1) een pionnetje tegen Nathanaël Spaan, die pion zag hij niet meer terug en langzaam werd Verhoeven teruggedrongen. Frank van Zutphen (bord 2) offerde een kwaliteit tegen Melvin Holwijn voor veelbelovend spel, maar dat bleek achteraf toch iets te optimistisch. Frits Steenbergen (bord 3) kreeg een stevige pionnenopmars dwars door het centrum te verduren tegen Paul Dekker en ook hier was een nederlaag het resultaat.

Hierdoor gaan Spaan en Holwijn na twee ronden aan de leiding. Beide heren treffen elkaar in de vierde ronde! Direct daarachter volgen Henk de Kleijnen, Paul Dekker, Jan Smit en Arnout van Kempen met 2½ punt.

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand na de derde ronde. De vierde ronde wordt gespeeld op maandag 13 mei. De voorlopige indeling van de vierde ronde is hier ook te vinden.