Nog slechts één koploper na vierde ronde WTT

Na drie ronden waren er nog slechts twee spelers met een 100% score (Melvin Holwijn en Nathanaël Spaan. Zij mochten het in de vierde ronde tegen elkaar opnemen.

Daarnaast waren er nog 44 anderen, die de degens met elkander gingen kruisen. Wederom veel mooie partijen en veel strijd in de vierde ronde!

De duels aan de topborden werden pas aan het einde van de avond beslist. Spaan had in het middenspel twee pionnetjes gewonnen tegen Holwijn, die hij in het eindspel weer terug gaf in ruil voor een a-pion die net niet meer te stoppen bleek. Hierdoor gaat Spaan nu alleen aan de leiding.

Op bord 2 speelden Jan Smit tegen Arnout van Kempen. Smit kwam heel erg goed te staan, maar hij zag een listig zetje over het hoofd, wat een kwaliteit kostte. Ook toen had er nog remise in gezeten, maar uiteindelijk ging Smit in een ultiem tijdnoodduel ten onder.

Paul Dekker won op bord drie tegen Arie de Jong in een duel waar de strijd werd gestreden met de zware stukken. Een zwarte pion op g2 maakte echter het verschil.

Paul Dekker en Arnout van Kempen staan na vier ronden als enige op een half punt afstand Nathanaël Spaan. De rest van het veld kijkt inmiddels al aan tegen een achterstand van minimaal 1 punt.

Verder waren er deze ronde ook weer de nodige verrassingen te noteren. Zo won René Kleiweg tegen de op papier sterkere Arend Bongers. Kleiweg (rating 1432) staat nu na vier ronden gewoon op een nette vijfde plaats van de ranglijst met 3 uit 4!

Carel Keller en Emilian de Kievit maakten er ook een bloedstollende strijd van. Het eindspel van toren & pion van Keller tegen loper van De Kievit was niet eenvoudig, maar bleek wel voldoende voor de winst.

Alwin Arnold (pas sinds kort lid van Erasmus) won zijn eerste partij. Hij won een stuk tegen Peter Hurkmans en wist dit voordeel goed vast te houden. Met een fraai mat behaalde hij zijn eerste overwinning!

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand na de vierde ronde. De vijfde ronde wordt gespeeld op maandag 27 mei. Op 20 mei wordt niet gespeeld vanwege Pinksteren. De voorlopige indeling van de vijfde ronde is hier ook te vinden.