Ivoren Toren grijpt de macht in Erasmus WTT

Maandag 27 mei werd de vijfde ronde gespeeld van het Erasmus Watertoernooi. Eén koploper, twee runners up en daarachter een groep van zeven spelers, die ook nog een meedoen in top.

In totaal werden er in deze ronde 23 partijen gespeeld.

Arnout van Kempen mocht het in ronde vijf proberen om Nathanaël Spaan van zijn 100% score af te houden. Dat lukte niet, een combinatie zorgde er in het vroege middenspel voor dat Spaan twee pionnen won en dit werd niet meer uit handen gegeven.

Runner up Paul Dekker won verrassend van Frank van Zutphen. Een stelling met aanknopingspunten voor beide spelers werd via een klassieke ‘helpmatopgave’-zet om zeep geholpen. Hierdoor maakt RSR Ivoren Toren na vier ronden de dienst uit op het Watertorentoernooi: Dekker staat nu met 4½ uit 5 slechts op een half puntje achterstand op Spaan.

Op een punt achterstand volgen drie spelers. Marcel Tillemans won van Henk de Kleijnen, Melvin Holwijn versloeg Herman Beerling en Paul Wilhelm versloeg de tot op heden goed presterende René Kleiweg.

En dan tot slot uiteraard ook nog een verrassende uitslag. Carel Keller wist zijn stelling goed gesloten te houden en daardoor kwam Leo Verhoeven er niet doorheen, remise was het uiteindelijke resultaat.

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand na de vijfde ronde. De zesde ronde wordt gespeeld op maandag 3 juni. De voorlopige indeling van de zesde ronde volgt zo spoedig mogelijk. Hou hiervoor de “Erasmus twittert” in de gaten.