Twee koplopers na eerste vier ronden

Aan het slot van het seizoen is er nog een laatste prijs te verdelen. De laatste twee maandagavonden van juni wordt om het Erasmus rapidkampioenschap gestreden. De speeltijd? 20 minuten per persoon per partij.

De eerste vier ronden lieten vele verrassende uitslagen zien.

De eerste twee ronden worden altijd op rating ingedeeld en dat betekent dat sterkere spelers aan op papier zwakkere spelers worden gekoppeld. Veelal winnen de sterkere spelers dan ook in de eerste paar ronden, maar niet op maandag 17 juni.

Zo sneuvelde Pim Kleinjan tegen Cor van As, verloor Jan Smit tegen Koos de Hoog (zie foto hiernaast) en had Jaap van Meerkerk geen schijn van kans tegen Rens Hesselmans.

In de tweede ronde bleef Rens Hesselmans sterk doorgaan. Hij versloeg nu Peter Hurkmans en stond daarmee na twee ronden tussen de koplopers met 2 uit 2. In de derde ronde was Gilles Donze echter te sterk voor hem en ook de vierde ronde bracht een nul met weer een zware tegenstander (Paul Wilhelm). Maar na vier ronden doet Hesselmans het heel goed met een TPR van 1646 (ruim 200 punten boven zijn rating).

Toen na de eerste avond de stofwolken waren neergedaald waren er nog twee spelers met een score van 4 uit 4. Frank van Zutphen en Leo Verhoeven wonnen al hun partijen. Directe achtervolgers zijn Paul Wilhelm en Gilles Donze, met slechts één verliespunt. En ook daarachter doen nog verschillende spelers mee voor de prijzen.

Kortom, ook de tweede avond belooft dus nog veel moois en veel spanning te gaan brengen. Kijk hier voor alle uitslagen en de stand na vier ronden in het Erasmus rapidkampioenschap.