Voor Verhoeven (tweede) en Donze (derde)

Het Erasmus rapidkampioenschap werd gespeeld in acht ronden over 2 avonden. Maandag 24 mei stond het tweede deel op het programma.

Aan het begin van de avond waren er nog twee spelers met 4 uit 4 en zij mochten het dan ook in ronde 5 tegen elkaar opnemen.

Frank van Zutphen en Leo Verhoeven stonden na vier ronden samen aan de leiding. Het werd een spannende partij, waarbij Verhoeven het betere van het spel had. Een foutje in het eindspel kostte Verhoeven echter een pion en dat was reden om de partij op te geven. Van Zutphen bleef daarna zijn partijen winnen en eindigde uiteindelijk met een score van 8 uit 8 als eerste!

Daarachter was er een stevige strijd om de tweede plaats. Gilles Donze strafte in een directe confrontatie een fout van Verhoeven in de opening af, maar wist deze voorsprong niet vast te houden. Hij verslikte zich in Frits Steenbergen en kwam tegen Jaap van Meerkerk niet verder dan remise. Verhoeven won zijn overige partijen en daarmee legde hij beslag op de tweede plaats.

Naast de strijd om het podium werden er ook door anderen hele goede prestaties geleverd. Wat te denken van Carel Keller, hij eindigde in de middenmoot (dankzij overwinningen tegen Cor van As en Pim Kleinjan) en een remise tegen Jaap van Meerkerk met een TPR van 1606 (en een plusscore van 1,59 punt)!

Ook een mooie plusscore behaalde Coen van Vlijmen. Dankzij een remise tegen Rens Hesselmans en een overwinning tegen Koos de Hoog behaalde hij met 3½ punt een overscore van 0,96 punt boven wat verwacht kon worden op basis van zijn rating!

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in het Erasmus rapidkampioenschap.