Nog twee kandidaten voor de WTT-titel

Met nog twee ronden te gaan was het dringen aan de top. En de zesde ronde (gespeeld op maandag 3 juni) zorgde weer voor de nodige verschuivingen.

Deze ronde in totaal 22 partijen. Er werden weer heel veel mooie partijen gespeeld!

Paul Dekker mocht het opnemen tegen Nathanaël Spaan. Hij verloor in het middenspel echter een pionnetje, later nog één en kon dit niet bolwerken. Spaan gaat fier aan de leiding met de 100% score: 6 punten uit 6 partijen. Maar daarmee is hij nog niet zeker van de overwinning.

Melvin Holwijn, Paul Tillemans en Paul Wilhelm stonden bij het ingaan van de voorlaatste ronde op een punt achterstand. Wilhelm en Holwijn namen het daarbij tegen elkaar op. Er kwam een obscuur variantje van het Slavisch op het bord, waarbij Holwijn weliswaar een pionnetje meer had, maar ook een ontwikkelingsachterstand. Na de lange rokade van Holwijn kwamen de zware stukken van Wilhelm vol door de stelling heen gemarcheerd en was het geen houden aan. Een goede partij en een fraaie overwinning voor Wilhelm. Daarmee blijft Wilhelm op een punt achterstand nog in de race voor de overwinning. In de laatste ronde mag hij Spaan van de overwinning af proberen te houden.

Marcel Tillemans moest de achtervolging staken. Hij ging ten onder tegen Jan Smit. Smit heeft hierdoor nog zicht heeft op een podiumplaats.

Ook Joop van ’t Hoenderdaal (dankzij een goede overwinning op Arnout van Kempen) en Paul van der Kooij (winst op Andries Schukking) strijden nog mee voor de tweede / derde plaats.

Net daarachter ontspon zich in de partij tussen Henry Pijpers en René Kleiweg (zie foto hieronder) een apotheose zoals je die maar weinig ziet.

Pijpers (wit) staat totaal gewonnen (Ke1 is de winnende zet), maar er volgde Kg3. En nu staat zwart weer totaal gewonnen: er volgde … – Txe2, Te8. Dit kan eigenlijk niet vanwege … – Dxe8, maar dit zag Kleiweg weer over het hoofd. Hij vervolgde met … – Txg2, waarna wit weer gewonnen stond. Een paar zetten later gaf Kleiweg op.

Uiteraard ook deze ronde weer verschillende verrassingen, waar de lager gerate speler een knappe overwinning boekte. Zo won Arend Bongers van Pim Kleinjan en was Niels van Diejen te sterk voor Piet Hofstee. Ook de remise van Carel Keller (de man in vorm!) tegen Aad Jan Roos en de remise van Peter Hurkmans (tegen Emil Verhoef) waren knap!

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand na de zesde ronde. De zevende ronde wordt gespeeld op maandag 10 juni. De voorlopige indeling van de laatste ronde is hier ook te vinden.