Dekker en Wilhelm eindigen gedeeld tweede

Maandag 10 juni stond al weer de laatste ronde van de Erasmus Watertoernooi op het programma. Nog veel strijd om de ereplaatsen, niet in de laatste plaats omdat er ook nog drie ratingprijzen te verdelen waren.

Ook deze ronde werd weer gestreden op 22 borden.

Het was aan Paul Wilhelm om Nathanaël Spaan van de ongedeelde toernooiwinst af te houden. Dat lukte niet, beide heren besloten om remise overeen te komen na ruim een uur spelen. Hierdoor is Spaan met 6½ punt uit 7 partijen met een ruime voorsprong eerste geworden. Voor Spaan is het al weer de achtste keer dat hij zich winnaar van het Watertorentoernooi mag noemen!

Wilhelm was hiermee zeker van de tweede plaats en het was nu afwachten wie er verder nog op 5½ punt uit zouden komen. Paul van der Kooij en Joop van ’t Hoenderdaal waren hiervoor twee kandidaten, maar in hun onderlinge confrontatie was remise het eindresultaat. Beiden bleven daarmee steken op 5 punten.

Andere kandidaten waren Paul Dekker en Jan Smit. Dit werd een lange partij, waarbij Dekker een gewonnen toreneindspel bereikte. Hierdoor nestelde Dekker zich naast Wilhelm zich op een gedeeld tweede plaats.

Naast de strijd om de top 3 plaatsen werd er ook nog gespeeld om verschillende ratingprijzen. Hiervoor waren vier even grote groepen gemaakt. Van de spelers met een rating onder de 1750 eindigde Henry Pijpers als beste. Hij scoorde 5 uit 7 en eindigde daarmee op een gedeeld vierde plaats. Dit onder meer dankzij een eindsprint van 4 uit 4!

Van de spelers met een rating onder de 1675 was Frits Steenbergen de sterkste. Hij behaalde een score van 4½ punt en eindigde daarmee op een gedeelde achtste plaats.

Tot slot was er ook nog een ratinggroep van spelers met een rating tot en met 1450. Toevallig speelde beide kandidaten voor deze ratingprijs in de laatste ronde tegen elkaar.

Carel Keller en René Kleiweg mochten in een onderlinge confrontatie bepalen wie de laagste ratinggroep zou winnen. Kleiweg bleek aan het einde van de avond de sterkste en verzamelde dankzij deze overwinning 4 punten in 7 partijen.

Allen gefeliciteerd!

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van het Erasmus Watertorentoernooi.