Zomerschaak goed bezocht!

Een zomer zonder schaken? Niet nodig! Erasmus organiseert iedere twee weken op maandag het zogenaamde zomerschaak.

De avond start met verschillende opgaven (waaronder de opgave hiernaast), die in één of twee groepen worden bestudeerd. En daarna is er uiteraard de mogelijkheid om vrij te spelen.

De eerste twee avonden zijn inmiddels achter de rug en waren erg leuk met een opkomst van gemiddeld 10 leden. Er staan nog twee zomerschaak avonden op het programma: 5 augustus en 19 augustus. Zin om mee te doen? Dat is uiteraard mogelijk. Laat dit dan weten via secretaris@sv-erasmus.nl (i.v.m. inkopen).

De opgave hierboven was één van de onderwerpen, die Jaap van Meerkerk had voorbereid. Een veelzijdige opgave, waar veel verschillende thema’s in terug kwamen. Wit aan zet wint. Probeer deze eerst zelf op te lossen. Donderdag volgen vier relevante tips voor het plan van wit. Zondag volgt de oplossing.

Inloop is vanaf 19.35 uur en de start om 20.00 uur. Nog een huishoudelijke opmerking/vraag. De bar is open tot 21.00 uur. Voor de tijd daarna kopen we bier en fris in en zorgen ervoor dat het koel blijft. Vanwege onze inkopen hoor ik graag uiterlijk vrijdag 2 augustus of je erbij kunt zijn via secretaris@sv-erasmus.nl.

De locatie is niet in onze reguliere speelzaal, maar in Humanitas Akropolis, Achillesstraat 290, Rotterdam.