Tweewekelijks schaken in de zomermaanden

Voorgaande jaren werd er bij Erasmus niet geschaakt in de zomer. Maar voor de echte schaakjunkies onder jullie organiseren wij het Erasmus zomerschaak. Op vier maandagavonden (8 juli, 22 juli, 5 augustus en 19 augustus) wordt een leuke avond georganiseerd.

Het plan voor de avond is eenvoudig. We delen ons op in twee groepen om te voorkomen dat het voor sommigen veel te moeilijk of veel te gemakkelijk is. In de groepen gaan we met wat opgaven of theorie aan de slag. Het idee is om op de eerste avonden naar eindspelen te kijken en op twee laatste avonden naar openingen. Na ongeveer een uur laten we de theorie voor wat die is en spelen we gewoon. Wellicht kiezen we stellingen om met wisselende kleuren verder uit te spelen. Het is allemaal af te spreken. In ieder geval gaan we lekker schaken.

Inloop vanaf 19.35 uur en start om 20.00 uur. Nog een huishoudelijke opmerking/vraag. De bar is open tot 21.00 uur. Voor de tijd daarna kopen we bier en fris in en zorgen ervoor dat het koel blijft. Vanwege onze inkopen hoor ik graag uiterlijk vrijdag 5 juli of je erbij kunt zijn via secretaris@sv-erasmus.nl.

De locatie is niet in onze reguliere speelzaal, maar in Humanitas Akropolis, Achillesstraat 290, Rotterdam.