Weinig verrassingen in de tweede ronde

Maandag 9 september stond ronde 2 van de voorronde van de interne competitie op het programma.

Ook in deze ronde werd nog ingedeeld op rating, al rolden er al wel een aantal krakers uit de indeling. In totaal werden er 12 partijen gespeeld.

De grote verrassing uit de eerste ronde, Karoly Kiss, mocht het deze ronde opnemen tegen Frank van Zutphen. Het werd een erg interessante partij, waarbij Van Zutphen weliswaar een kwaliteit won, maar er wel veel hele gevaarlijke dreigingen in de stelling zaten. Daar wist Kiss echter onvoldoende gebruik van te maken en rond elf uur moest hij zijn partij opgeven.

De andere nieuwkomer Marcel Tillemans deed het in de tweede ronde dan beter met zijn eerste overwinning, hij was te sterk voor Peter Hurkmans. In de tweede ronde was de ratingverhouding een goede voorspeller van de einduitslag van de verschillende partijen. Er waren slechts enkele remises.

Harry Nefkens behaalde een knappe remise tegen team 1 speler Cander Flanders en ook de remise van Jan Melis tegen Cor van As was een erg fraai resultaat. Een gevaarlijke koningsaanval was de inleiding tot stukverlies van Van As, waarna een remise-eindspel resulteerde. Tot slot speelde Joop van ’t Hoenderdaal en Jan Smit remise tegen elkaar, al had daar wel meer ingezeten voor Van ’t Hoenderdaal.

Na twee ronden zijn er nog slechts drie spelers met een 100% score. Kijk hier voor de actuele stand en voor alle uitslagen uit de tweede ronde.