Weer verschillende verrassingen in vierde ronde

Maandag 23 september werd de vierde ronde van de interne competitie gespeeld in Laurens Arcadia.

Er stonden 14 partijen op het programma en naast een salonremise tussen Paul Wilhelm en Cander Flanders werd er veel gestreden op de borden. En dat resulteerde in de nodige verrassingen, waarbij op papier sterkere spelers pootje werden gelicht.

Wat te denken van Jaap van Meerkerk? Hij won van Frank van Zutphen, die in een remise aandoend toreneindspel een pion weggaf en daarmee ook een half punt. Of van Harry Nefkens, die Henry Pijpers de voet dwars zette en daarmee een knappe overwinning boekte. Of van Cor van As, die de betere was in zijn partij tegen Arie de Jong?

Aan de top deed Leo Verhoeven hetzelfde wat hij de laatste tijd wel vaker doet: Winnen. Ditmaal mocht Marcel Tillemans het proberen, maar het lukte ook hem niet om een heel of half puntje te ontfutselen aan Verhoeven. Verhoeven blijft hierdoor met 4 uit 4 aan de leiding gaan.

Op een half puntje achterstand volgt Ruurd Ouwehand. Hij won (ondanks een achterstand van een kwaliteit gedurende een groot deel van de partij) van Jan Hoek van Dijke. Direct daarachter volgen drie spelers met een punt achterstand.

Rens Hesselmans won van Alwin Arnold en is daardoor van de vervelende 0 af. Kijk hier voor de actuele stand en voor alle uitslagen uit de vierde ronde.