Derde start met een nederlaag

Op 24 september beet het derde het spits af van het RSB seizoen 2013-2014. Met veel kunst en vliegwerk was het op de voorlaatste dag gelukt een achttal bij elkaar te krijgen. Met Wil de Boer en Peter Hurkmans als invallers voor Joram Simons en Lucian Mihailescu gingen we op bezoek bij het eerste van Papendrecht / Alblasserdam.

Met in het achterhoofd de forse nederlaag van vorig seizoen thuis, waren de verwachtingen niet hoog gespannen. Met een verlies werd rekening gehouden.

Aanvankelijk zag het er niet slecht uit. Cor fluisterde mij rond 22:00 uur in het oor niet ontevreden te zijn met het gegeven dat er op de meeste borden nog gespeeld werd. We stonden op dat moment 1 – 0 achter doordat Herman Beerling zich aan het tweede bord liet verschalken door Brinkman, de speler met de hoogte rating bij onze tegenstanders.

Een rondgang langs de andere borden liet echter zien dat Hurkmans een aanvankelijke achterstand van een pion had zien oplopen naar een heel stuk. Ook De Knegt had het op het eerste bord moeilijk tegen Smink. Hesselmans stond er nog heel behoorlijk voor tegen Patinama. Cor leek zelf een wat betere stelling te hebben tegen Van de Beukel en zelf dichtte ik me ook nog wel kansen toe tegen De Jong.

Rond 22:15 uur begon het tij echter toch te keren met eerst verlies van De Boer tegen Melgen en kort daarop een 0 voor Hurkmans. Een goed half uur later leek de wedstrijd beslist toen ook De Knegt het punt moest inleveren. Zelf kon ik de eer redden met een vol punt in een mooie partij met een stukoffer. Daarna was het echter snel gedaan met enkel nog een remise voor Cor. Zo werd het toch nog de verwachte grote nederlaag met 6½ – 1½. Enige lichtpuntje: vorig jaar verloren we met 7½ – ½.

Alle uitslagen en de stand zijn te vinden op de RSB-website.

Ron Ansem