Spannende partijen, maar nauwelijks echte verrassingen

Maandag 28 oktober stond ronde negen van de voorronde op het programma. In totaal twaalf partijen, onder meer omdat het Erasmus viertal uit speelde tegen De IJssel.

Aan het einde van de avond waren er weinig verrassende uitslagen, maar dat had zomaar anders kunnen zijn. Halverwege de avond leken er verschillende bijzondere uitslagen in de maak.

Zo offerte Wil de Boer een stuk voor een interessante koningsaanval tegen Alwin Arnold. Arnold had kansen om onder de dreigingen uit te komen met behoud van het stuk, maar overzag een combinatie waardoor De Boer een toren won en toch de overwinning binnen haalde.

En ook Cor van As had ook een stelling met overwicht bereikt tegen Frits Steenbergen, maar een onoplettendheid zorgde ervoor dat hij een stuk verloor en daarmee de partij.

De grootste verrassing van de avond was de overwinning van Karoly Kiss tegen Cander Flanders. Flanders had weliswaar een stuk meer in een gewonnen eindspel, maar de klok was onverbiddelijk.

Na negen ronde is er een interessante stand ontstaan. Aan de leiding met 7½ punt gaat Leo Verhoeven en daarachter op gepaste afstand is het dringen voor vijf personen met 6 punten uit 9 partijen. Kijk hier voor de actuele stand en voor alle uitslagen uit de negende ronde.