Partij René Weerts op bord 1

Ik mocht op het eerste bord spelen met zwart tegen Aat van der Spek. Na de opening bleef de stelling in het middenspel enigszins gelijk. Aat ging op pionnenjacht met zijn dame en kwam ook twee pionnen voor te staan. Ik had echter een vrijpion op de h-lijn, die hoe dan ook eens moest worden gestopt.

Na dameruil en torenruil, kwam ik weer in een gelijke stelling met allebei een paard en toren en twee pionnen. Helaas voor Aat liet hij zich in het eindspel tactisch helemaal wegspelen. Na de laatste torenruil kwam een pion van mij eerder aan bij de overkant, waardoor hij zijn paard moest laten slaan en met de koning de promotie pion eraf moest slaan.

Zijn overige pionnen lagen voor het oprapen met mijn paard… Mijn overgebleven pion kan zonder hindernis naar de overkant lopen. Aat boog zijn hoofd en gaf op.

Aat van der Spek – René Weerts

Zelf ook een interessante partij gespeeld? Stuur deze dan in pgn.formaat naar de webmaster (e-mail: webmaster@sv-erasmus.nl) met een kort begeleid schrijven. Meer informatie hoe dat te doen is te vinden op de pagina met de Handleiding voor het aanleveren van partijen.

René Weerts