Tweede team eervol ten onder tegen HZP Schiedam

Het tweede moest aantreden tegen het eerste team van HZP Schiedam dat met een ratingverschil van bijna 200 punten natuurlijk zwaar favoriet was.

Op bord 8 was Henri Pijpers met een solide remise het eerste klaar. Ondergetekende ging op het tweede bord kansloos ten onder tegen de Oekraïense troef Kapitonenko. Grote complimenten voor Gilles Donze, die Aad Juin van het bord combineerde. Na een nette remise van Emiel Verhoef werd de tussenstand 2 – 2.

Op bord 1 mocht Jaap van Meerkerk aantreden tegen John van Baarle. Jaap had zich bijzonder goed voorbereid op “project Van Baarle”. De eerste 14 zetten verliepen geheel volgens zijn voorbereiding totdat John (zonder dat hij het zelf wist) afweek van zijn “normale voortzetting”. Jaap ging een pion winnen en dwong John tot een alles of niets actie. Helaas greep Jaap net mis en bleef met lege handen achter. Toch geweldig gespeeld, Jaap!

Toen was het pleit wel beslecht. Arie de Jong kon het niet bolwerken en ook Frits Steenbergen ging, ondanks taaie tegenstand, strijdend ten onder. Net hiervoor wist Jan Hoek van Dijke een schitterende koningsaanval te bekronen. Met de uitslag 3 – 5 konden alle partijen vrede hebben, HZP moest er wel voor knokken!

Kijk hier voor het zeer lezenswaardige verslag van HZP Schiedam “Erasmus 2 – HZP Schiedam 1“. Alle uitslagen en de stand zijn te vinden op de RSB-website.

Ruurd Ouwehand