Grootmeesterlijke uitslagen

In de Match of the century tussen wereldkampioen Anand en uitdager Carlsen was maandag 11 november een rustdag, maar op Erasmus werd gewoon de elfde ronde van de interne competitie gespeeld. En er was te zien, dat het ‘voorbeeld’ van de topgrootmeester gevolgd werd.

Er waren veel remises te noteren, al deden de heren van Erasmus er gemiddeld wel iets langer over om tot dit resultaat te komen.

Zo wist Joop van ’t Hoenderdaal koploper Leo Verhoeven op remise te houden in een partij waar het evenwicht niet echt werd doorbroken. En ook runner-up Ruurd Ouwehand kreeg weinig kansen tegen Emil Verhoef, zodat beide heren ook hier in remise moesten berusten.

Dan was er ook de knappe remise van Harry Nefkens tegen Cor van As, waar zelfs nog wel meer in had gezeten voor Nefkens. En ook de remise van Rens Hesselmans tegen Jaap van Meerkerk was een fraai resultaat. Dit was trouwens zeker geen vlakke partij, halverwege de avond stond een handvol stukken op het bord in!

Uiteraard werd er ook nog gewonnen. Frank van Zutphen wipte naar plaats 2 door een mooie aanvalspartij tegen Pim Kleinjan met succes af te ronden. En dan waren er ook nog verschillende partijen, waar de laagste ratinghouder het zoet van de overwinning mocht proeven. Aad Jan Roos was te sterk voor eersteteamspeler Cander Flanders en Joram Simons wist Arie de Jong te verschalken in een mindere (verloren?) stelling.

Aan de top van het klassement dus weinig verschuivingen deze week. Kijk hier voor de actuele stand en voor alle uitslagen uit de elfde ronde.