Verhoeven niet te stoppen

Maandag 16 december traden 28 spelers aan in de arena voor een strijd op de 64-velden voor de 15e ronde van de voorronde van de interne competitie.

Een bijzonder welkom daarbij voor Pieter van Koningsveld, die voor het eerst meespeelde bij Erasmus. En hoe!

Van Koningsveld mocht het opnemen tegen Coen van Vlijmen en beide heren speelden een goede partij, waarbij Van Koningsveld via een knappe zettencombinatie een stuk wist te winnen en daarmee ook de partij. Een heel goed begin dus!

Aan de top van het klassement stond de kraker tussen Frank van Zutphen en Leo Verhoeven op het programma. Van Zutphen had gedurende de gehele partij het betere van het spel, maar hij wist er niet echt doorheen te komen. Toen de stelling wat openging ontstond er een complexe stelling, die in tijdnood abrupt voorbij was toen Van Zutphen een stuk weg gaf. Verhoeven staat daardoor maarliefst 1½ punt voor op de nummer 2 met nog drie ronden te gaan in de voorronde.

Een bijzonder fraaie overwinning behaalde Henry Pijpers tegen Cander Flanders. In een mooie aanvalspartij werkten alle stukken samen richting de koning van Flanders en met de matzet Dg8 kwam een mooi einde aan de partij.

Een klein drama was er bij de partij tussen Cor van As en Emil Verhoef. In een remiseachtig toreneindspel met beiden een toren en twee pionnen dacht Van As naar de dekking van twee pionnen te lopen, maar die pionnen ontnamen de koning tegelijk ook bewegingsruimte en hij liet zich pardoes mat zetten. Een klassieke helpmat in een stelling waar remise een logischere uitslag zou zijn.

Knap tot slot was ook de remise van Peter Hurkmans tegen Jan Hoek van Dijke!

Met nog drie ronden te gaan in de voorronde ligt alles nog open voor de plaatsing voor de finalegroepen. De nummer 17 staat slechts 1 punt achter op de nummer 8. die recht geeft op een plek in finalegroep A. Kijk hier voor de actuele stand en voor alle uitslagen uit de vijftiende ronde.

De komende twee maandagen (23 december en 30 december) wordt er gewoon doorgespeeld.