Schaken met de kerstgedachte

Maandag 23 december stond de 16e ronde op het programma van de voorronde voor de interne competitie. Echter, daar had niet iedereen op gerekend.

Zo was in Laurens Arcadia een heus kerstdiner gaande en dat betekende dat onze zaal niet beschikbaar was. Na een zoektocht en enige improvisatie konden wij de avond doorbrengen in een moderne kerststal (een kleine vergaderzaal – zie de foto hiernaast). Het was wat passen en meten, maar de 14 partijen konden iets over acht beginnen.

En daar hield de relatie met het kerstverhaal niet op. Vrede op aarde kwam terug in de vorm van het relatief grote aantal remises in ronde 16. Zo hield Pim Kleinjan koploper Leo Verhoeven op remise en waren er ook remises tussen Ruurd Ouwehand en Jan Smit, tussen Arie de Jong en Jaap van Meerkerk en tussen Carel Keller en Teije de Jong.

Er zijn nog twee ronden te gaan. Leo Verhoeven is als enige zeker van plaatsing in de A-groep en Paul Wilhelm staat op de drempel. Daarachter gaat alles in de laatste twee ronden bepaald worden. De nummer 16 staat slechts een half punt achter op nummer 8. Kijk hier voor de actuele stand en voor alle uitslagen uit de zestiende ronde.

Volgende week maandag (30 december) wordt er gewoon doorgespeeld.