Voorlaatste ronde: spanning stijgt

Ook op maandag 30 december werd er dit jaar gewoon geschaakt bij Erasmus. Spijtig genoeg had niet iedereen dat begrepen, waardoor er een aantal partijen in een reglementaire uitslag eindigden.

In de overige partijen werd wel hard gestreden voor de plaatsen in de finalegroepen.

Zo zorgde Joop van ’t Hoenderdaal er door een mooie overwinning op Arie de Jong voor dat hij nu zeker is van een plaats in de A-finale. Ook Paul Wilhlem (dankzij zijn derde bye) en Frank van Zutphen plaatsten zich ook voor de A-finale. Van Zutphen speelde remise tegen Jan Smit, in een partij waar Smit wel het betere van het spel had. Reeds geplaatst voor de A-finale was Leo Verhoeven, die in een knappe partij van Aad Jan Roos ook op remise werd gehouden.

De overige vier vacatures voor de A-finale worden in de laatste ronde ingevuld. Een deel van de spelers is daarbij afhankelijk van derden, omdat het tweede van Erasmus een externe wedstrijd speelt en daardoor een half punt cadeau krijgt. In de running voor de laatste vier plaatsen zijn nog: Marcel Tillemans en Frits Steenbergen met 10 punten, Pim Kleinjan, Ruurd Ouwehand, Emiel Verhoef en Jaap van Meerkerk met 9½ punt en Jan Smit, Cander Flanders,  Aad Jan Roos en Lucian Mihailescu met 9 punten.

Voor een plaats in de B-groep is het aantal kandidaten veel groter. Tot en met plaats 20 (Wil de Boer) kan iedereen zich nog plaatsen voor de B-groep. De laatste ronde maandag belooft dus weer een mooie afsluiten te gaan worden van de voorronde!

Kijk hier voor de actuele stand en voor alle uitslagen uit de zeventiende ronde.