Veel verrassende uitslagen in de derde ronde

Maandag 27 februari speelde het derde van Erasmus thuis tegen het tweede van 3-Torens. Tegelijk waren er 3 partijen in de A-groep, 1 partij in de B-groep en 5 partijen in de C-groep.

Het leidde aan het einde van de avond tot de nodige verrassingen. 

C-groep

Zo behaalde Coen van Vlijmen zijn eerste overwinning binnen! Hij was te sterk voor Peter Ruimschoot. Zijn broer Bernhard deed het dan een stuk beter, hij behaalde zijn tweede overwinning op rij tegen Pieter Koningsveld. Koos de Hoog kon zijn ongeslagen status niet vasthouden, hij verloor tegen Wim Witvliet.

Met 2½ uit 3 gaan Cor van As en Joram Simons aan de leiding op de voet gevolgd door vier heren met 2 punten uit 3 partijen. Kijk hier voor de stand en de uitslagen van de C-groep.

B-groep

In de B-groep was er slechts één partij: Arie de Jong nam het op tegen Jan Smit. De partij duurde redelijk lang, maar tegen het einde van de avond haalde Smit toch het punt binnen.

Weinig verschuivingen in de stand in deze ronde, Henry Pijpers gaat in deze groep nog steeds aan de leiding met een score van 2 uit 2. Kijk hier voor de stand en de uitslagen van de B-groep.

A-groep

De grootste verrassingen waren te vinden in groep A. Frank van Zutphen overzag de nodige zetten tegen Paul Wilhelm en hij ging kansloos van het bord af. Maar ook Leo Verhoeven (ongeslagen in de voorronde) liep tegen zijn tweede nul aan in drie partijen. Dit maal was Marcel Tillemans te sterk voor hem. Cander Flanders won al vrij vroeg op de avond van Frits Steenbergen.

Marcel Tillemans gaat nu aan de leiding in groep A met 2 punten uit 2 partijen op de voet gevolgd door Cander Flanders, die zich ternauwernood plaatste voor de A-groep, met 2 punten uit 3 partijen! Kijk hier voor de stand en de uitslagen van de A-groep.