Van As doet goede zaken in C-groep

Maandag 3 februari was het weer volle bak op Laurens Arcadia. Het eerste speelde tegen het eerste van SOF en ons viertal nam het op tegen De IJssel. En daarom dus minder partijen voor de interne, 1 partij in de A-groep, 2 partijen in de B-groep en 6 partijen in de C-groep.

C-groep

In de C-groep mochten beide koplopers Cor van As en Joram Simons het tegen elkaar opnemen. Simons, man in vorm die net een grote ratingsprong had gemaakt, moest echter het onderspit delven tegen Van As. De laatste gaat nu aan de leiding in de C-groep. Op een half punt wordt hij gevolgd door Herman Beerling, die Bernhard Ruimschoot op zijn eerste nederlaag trakteerde.

Daarnaast heeft Coen van Vlijmen de smaak ook te pakken. Won hij vorige week al van Peter Ruimschoot, deze keer was hij met zwart te sterk voor Jan Bruinsma. Hele knappe prestatie, waardoor hij netjes in de middenmoot van de C-groep staat!

Kijk hier voor de stand en de uitslagen van de C-groep.

B-groep

In de B-groep in de vierde ronde twee partijen. Lucian Mihailescu begon zijn campagne in de B-groep voortvarend. Hij versloeg Arie de Jong, die – vorig jaar nog winnaar van de B-groep – inmiddels op 1 uit 4 staat. Aad Jan Roos en Henry Pijpers maakten er een waar spektakelstuk van dat eindigde in vliegende tijdnood voor beiden. Had waarschijnlijk iets te maken met het feit dat zij de klok op 1½ uur hadden gezet in plaats van op 1 uur en 3 kwartier;-) Toen de stofwolken waren opgetrokken werd remise overeengekomen.

Ook nu dus weinig verschuivingen in de stand in deze ronde, Henry Pijpers gaat in deze groep nog steeds aan de leiding met een score van 2½ uit 3. Maar er zijn nog wel drie spelers, die slechts één partij hebben gespeeld. Kijk hier voor de stand en de uitslagen van de B-groep.

A-groep

In de A-groep kruisten Marcel Tillemans en Jaap van Meerkerk de degens. Het werd een lange partij, waarbij Van Meerkerk een kwaliteit won. Tijdnood bleek echter bepalend voor de uitslag en uiteindelijk eindigde de partij in een puntendeling.

Marcel Tillemans gaat nog steeds aan de leiding in groep A met 2½ punt uit 3 partijen op de voet gevolgd door Cander Flanders met 2 punten uit 3 partijen! Kijk hier voor de stand en de uitslagen van de A-groep.