Stuivertje wisselen voor de koppositie

Maandag 10 februari stond ronde 5 van de finalegroepen op het programma. Eén partij in de A-groep, twee partijen in de B-groep en vijf partijen in de C-groep.

Iets minder dan normaal omdat het tweede van Erasmus een thuiswedstrijd speelde tegen het eerste van Ridderkerk.

A-groep

In de A-groep speelden Marcel Tillemans en Frank van Zutphen tegen elkaar. Tillemans, koploper in groep A met 2½ uit 3, ontwikkelde een hele sterke koningsaanval en op een bepaald moment zat er een mat in zes / zeven in de stelling. Tillemans overzag dit echter en hierdoor kon Van Zutphen de koningsaanval afslaan en afwikkelen naar een gewonnen stelling. Een hele benauwde overwinning.

Tillemans gaat nog steeds aan de leiding met 2½ punt uit 4, maar er zijn wel verschillende spelers die tot op heden minder verliespunten hebben opgelopen. Alles is dus nog mogelijk in de A-groep. Kijk hier voor de stand en de uitslagen van de A-groep.

B-groep

In de B-groep in deze ronde twee partijen. Het werd een vredelievende ronde, zowel de partij tussen Jan Smit en Lucian Mihailescu als de partij tussen Harry Nefkens en Rens Hesselmans eindigde in een remise.

Interessant is dat alle spelers in de B-groep al minimaal een half punt hebben verzameld. Henry Pijpers gaat in deze groep nog steeds aan de leiding met een score van 2½ uit 3. Kijk hier voor de stand en de uitslagen van de B-groep.

C-groep

In de C-groep stonden er weer verschillende interessante paringen op de affiche. Herman Beerling mocht Cor van As proberen te stoppen en daarin slaagde hij door de overwinning binnen te halen. Beerling gaat nu alleen aan de leiding in de C-groep. Joram Simons herstelde zich van de nederlaag van de vorige week en was te sterk voor Koos de Hoog. Simons staat nu samen met Van As op een gedeeld tweede plaats in de C-groep.

Bernhard Ruimschoot meldde zich ook weer in de subtop dankzij een overwinning op Peter Hurkmans. Ook interessant was de partij tussen Jan Melis en Peter Ruimschoot. Melis wist een dame-eindspel met enkele pionnen minder remise te houden door eeuwig schaak.

Kijk hier voor de stand en de uitslagen van de C-groep.