Erasmianen doen het goed in OPK

Na drie ronden in de B-groep van het Open Promotheus Kampioenschap 2014 gingen twee heren van Erasmus met 3 uit 3 aan de leiding! Zowel Cor van As als René Weerts deden hier goede zaken. Een heel mooi tussenresultaat, al bestaat het toernooi wel uit acht ronden.

In ronde 4 stond de onderlinge partij op het programma. Onder de “Meer Lezen” de partij met een kort verslag van René Weerts. Of volg hier de ontwikkelingen in het Open Prometheus Kampioenschap 2014.

Met zwart mocht ik aantreden tegen Cor van As een teamgenoot van Erasmus in de Rotterdamse schaakbond. Cor begon met d4 en in de opening kwam ik iets slechter te staan maar een vervroegde aanval bleef uit. In het middenspel had ik het initiatief naar mij toe kunnen trekken maar ik mistte de sterkste voortzetting. Op het eindspel had ik drie verbonden pionnen tegen drie pionnen waarvan een dubbelpion. Helaas ongelijke lopers terwijl Cor nog 11 seconden had in ik een half uur moesten we berustten in remise.

René Weerts

Cor van As – René Weerts

Zelf ook een interessante partij gespeeld? Stuur deze dan in pgn.formaat naar de webmaster (e-mail: webmaster@sv-erasmus.nl) met een kort begeleid schrijven. Meer informatie hoe dat te doen is te vinden op de pagina met de Handleiding voor het aanleveren van partijen.