Nette remise op bord 1

Ik mocht op het eerste bord (Erasmus 3) aantreden tegen een oud clubgenoot Rinus van der Linde (3-Torens 2). Met mijn gebruikelijke moderne verdediging probeerde ik het centrum te veroveren. Na wat geruil was er een gevecht om een pion in het centrum, ik had mij vergist en kwam een pion achter te staan.

Wij hadden beide nog een dame, toren en een witte loper. Rinus had minder tijd en ik zag geen winstkansen meer, dus bood ik remise aan. Hij liep eerst langs de borden en accepteerde het toen. Gelukkig deed de rest het beter en het werd een mooie overwinning.

De partij is te vinden onder de “Meer Lezen” knop.

René Weerts

Rinus van der  Linde (1683) – René Weerts (1643): RSB competitie 2A, ronde 5, 27 januari 2014

Zelf ook een interessante partij gespeeld? Stuur deze dan in pgn.formaat naar de webmaster (e-mail:webmaster@sv-erasmus.nl) met een kort begeleid schrijven. Meer informatie hoe dat te doen is te vinden op de pagina met de Handleiding voor het aanleveren van partijen.