Succesvol weekend voor Weerts

In het laatste weekend van februari werd het 74e Daniël Noteboomtoernooi in Leiden georganiseerd. Een groot toernooi waar ongeveer 300 schakers aan mee deden. Van Erasmus speelde René Weerts mee in de C-groep.

En dat ging hem goed af. Onder de Meer Lezen een kort verslagje en de gespeelde partijen om na te spelen.

In de eerste ronde van het Daniël Noteboom toernooi mocht ik aantreden tegen een ware neef van Daniël Noteboom. Het schaakspel dat Daniël Noteboom ooit won bij een toernooi op zijn 14e jaar is in zijn bezit. Helaas wist ik niet te winnen, in de opening ging het aan mijn kant mis en bleef ik een ontwikkelingsachterstand houden.

De dag erna had ik een no show, dus na een uur kon ik de partij claimen. Daarna was ik ontketend en won ik alle partijen door fouten van de tegenstanders. Met een gedeelde derde plaats in de C-groep in een deelnemersveld van 95 personen mag ik best tevreden zijn. Volgend jaar ga ik toch de B-groep proberen, overigens wordt dat dan het 75e Daniel Noteboom toernooi.

Het toernooi werd gewonnen door Predrag Nikolic. Oud-Erasmiaan Andrzej Pietrow speelde ook een heel goed toernooi en haalde in de A-groep een score van 3½ uit 6 en een TPR van 2243. Kijk hier voor alle uitslagen en standen van het Daniël Noteboom Toernooi 2014.

René Weerts

Gren Noteboom – René Weerts

René Weerts - Marc Smits

Joris Kok - René Weerts

René Weerts - Robin Schenkelaars

Ite van Til - René Weerts

Zelf ook een interessante partij gespeeld? Stuur deze dan in pgn.formaat naar de webmaster (e-mail: webmaster@sv-erasmus.nl) met een kort begeleid schrijven. Meer informatie hoe dat te doen is te vinden op de pagina met de Handleiding voor het aanleveren van partijen.