Toppers winnen hun partijen

Slechts een beperkt aantal partijen in de achtste ronde van de finalegroepen. Het eerste speelde (met veel invallers) tegen Fianchetto 2 en ons viertal speelde tegen het viertal van SOF/DZP. Daarom 1 partij in de A-groep, geen partijen in de B-groep en zes partijen in de C-groep.

De toppers deden goede zaken in de achtste ronde.

A-groep

Zo moest Marcel Tillemans het met zwart opnemen tegen Emiel Verhoef. Er kwam een mooie dynamische stelling met tegengestelde rokades en veel (half)open lijnen op beide koningen op het bord. Uiteindelijk was Tillemans de betere en wist hij de overwinning binnen te halen.

 Tillemans sluit zich hierbij aan bij de groep spelers (Van Zutphen, Flanders) met 4 punten, al heeft hij wel één partij extra gespeeld. Volgende week staat de directe confrontatie tussen Tillemans en Flanders op het programma. Een belangrijke partij voor de verdeling van de podiumplaatsen! Kijk hier voor de stand en de uitslagen van de A-groep.

B-groep

In de B-groep deze ronde geen partijen. Kijk hier voor de stand en de uitslagen van de B-groep.

C-groep

In de C-groep deden de toppers in deze ronde goede zaken. Herman Beerling versloeg Koos de Hoog, Joram Simons was te sterk voor Wil de Boer en Bernhard Ruimschoot won van Coen van Vlijmen door met twee pionnen extra uit te komen in een pionneneindspel. Ook vermeldenswaardig was de nette overwinning van Jan Bruinsma op Jan Melis.

Van As (bye in de achtste ronde) en Beerling gaan nu samen aan de leiding, direct gevolgd door Joram Simons op een half punt en Bernhard Ruimschoot op een punt. Wim Witvliet staat op een fraaie vijfde plek. Maar alles is nog steeds helemaal open in de C-groep. Kijk hier voor de stand en de uitslagen van de C-groep.