Flanders en Mihailescu doen goede zaken

Een groot aantal partijen op maandag 10 maart voor ronde 9 van de finales. Zowel in de A-groep als in de B-groep stonden partijen tussen koplopers op het programma. En aangezien het inmiddels ronde 9 was, vallen er steeds meer kanshebbers af voor de prijzen.

A-groep

In de A-groep mocht Marcel Tillemans proberen Cander Flanders te stoppen. Flanders kwam beter uit de opening, won een pionnetje en had structureel het betere van het spel op de damevleugel. Een nette overwinning voor Flanders, nummer vijf al weer in de A-groep. Tillemans is inmiddels uitgespeeld in de finales en staat nu op een derde plaats, maar er zijn nog kapers op de kust om zijn plek over te nemen.

Directe concurrent Frank van Zutphen speelde met wit tegen Frits Steenbergen. Van Zutphen won een pion in het middenspel en later nog één en wikkelde af naar een gewonnen dame-eindspel. Door een verkeerde keuze ontstond een dolle dame motief en was remise het resultaat.

De derde partij in de A-groep was tussen Jaap van Meerkerk en Paul Wilhelm. Een interessante partij met tegengestelde rokades, waarbij de aanval van Wilhelm op de koning van Van Meerkerk al vrij snel doorsloeg.

Na negen ronden gaat Flanders nu aan de leiding met 5 uit 6 op een half punt gevolgd door Van Zutphen met 4½ uit 6. Flanders moet nog 1 partij spelen tegen Wilhelm en als hij deze partij ook weet te winnen wordt hij de nieuwe clubkampioen van Erasmus! Bij een remise of minder heeft Van Zutphen nog een kans in de laatste ronde tegen Verhoeven. Kijk hier voor de stand en de uitslagen van de A-groep.

B-groep

In de B-groep stond de topper tussen Lucian Mihailescu en Henry Pijpers op het programma. Mihailescu wist ook deze partij te winnen en hij gaat nu 4½ uit 5 aan de leiding met nog twee partijen te gaan. Maar direct daarachter zijn er nog wel kapers op de kust. Zo won Jan Hoek van Dijke tegen Aad Jan Roos, waardoor Hoek van Dijke op 3 uit 4 komt. Op 24 maart staat nog de onderlinge confrontatie tussen Mihailescu en Hoek van Dijke nog op het programma. Dat belooft spannend te worden!

Jan Smit won zijn tweede partij, ditmaal tegen Rens Hesselmans en Arie de Jong was te sterk voor Harry Nefkens. Smit en Pijpers hebben nog een kleine kans op de eerste plaats, maar dan moeten de huidige koplopers nog wel wat punten verspelen.

Kijk hier voor de stand en de uitslagen van de B-groep.

C-groep

Thema van de avond in C-groep was “no mercy”. Geen enkele partij eindigde in remise. En ook nu trokken de koplopers aan het langste eind. Herman Beerling won van Wim Witvliet, Joram Simons was te sterk voor Carel Keller en Bernhard Ruimschoot versloeg Koos de Hoog.

In de top dus geen veranderingen ten opzichte van de vorige ronde, met dien verstande dat Van As door een bye nu een half puntje minder heeft dan Beerling, die nu alleen aan de leiding gaat. Kijk hier voor de stand en de uitslagen van de C-groep.