Voor Simons (tweede) en Ruimschoot (derde)

Maandag 31 maart was het al weer de laatste ronde van de finalegroepen. In deze ronde zou beslist gaan worden wie de C-groep zou gaan winnen.

De strijd ging tussen Herman Beerling en Joram Simons en ook Bernhard Ruimschoot had nog een kans op de eerste plaats.

C-groep

Bernhard Ruimschoot mocht het tegen zijn broer Peter opnemen en won in een snelle partij, waarmee de druk werd opgevoerd op beide koplopers. Maar die maakten geen fouten. Herman Beerling won van Jan Melis en Joram Simons versloeg Peter Hurkmans, al duurde de partij wel de hele avond.

En dan de eindstand. Zowel Beerling als Simons eindigden op 9 punten uit 12 nipt voor Bernhard Ruimschoot met 8½ uit 12, die met een derde plaats in de C-groep op een uitstekend debuut terug mag kijken in zijn eerste jaar als Erasmiaan!

Vanwege de gelijke stand is vervolgens gekeken naar de weerstandspunten en daarvan had Beerling er net iets meer dan Simons. Beerling mag zich dus de winnaar noemen van de C-groep! De gedeelde eerste plaats van Simons is erg knap te noemen met een TPR van 1829!

Kijk hier voor de stand en de uitslagen van de C-groep.

B-groep

In de B-groep stonden er slechts twee partijen op het programma. Jan Smit kwam niet verder dan een remise tegen Harry Nefkens. En de partij tussen Lucian Mihailescu en Aad Jan Roos eindigde in een overwinning voor Roos. Hierdoor is Mihailescu uitgeschakeld voor de eerste plaats.

De strijd om de eerste plaats zal nu beslist worden in de onderlinge confrontatie tussen Henry Pijpers en Jan Hoek van Dijke. Mocht Pijpers deze partij winnen, dan wordt hij ook winnaar van de B-groep. Bij alle andere uitslagen is Hoek van Dijke de nieuwe kampioen van de B-groep. Dat belooft een mooie ontknoping te worden! Binnenkort wordt deze partij gespeeld!

Kijk hier voor de stand en de uitslagen van de B-groep.

A-groep

In de A-groep stonden er geen partijen op het programma.

De stand en de uitslagen van de A-groep zijn hier nog eens  terug te vinden.