Sensationele start 18e editie Watertorentoernooi

Maandag 14 april startte al weer voor de 18e keer het Erasmus Watertorentoernooi. Daarbij was het vooral leuk om te zien, dat er weer veel spelers waren die al vele jaren meedoen aan het Watertorentoernooi.

Maar dit jaar mochten wij ook weer veel nieuwe gezichten verwelkomen! Met 51 spelers is er weer een heel mooi deelnemersveld!

In de eerste ronde worden spelers altijd op sterkte ingedeeld. Een makkie dus voor de hogere gerate spelers? Niet in het Watertorentoernooi!

Zo werden er relatief veel remises gespeeld in de eerste ronde. Wat te denken van bord 1? Topfavoriet en veelvoudig winnaar van het Watertorentoernooi (onder andere de laatste drie edities) Nathanaël Spaan speelde tegen Ruud Dröge. De laatste schoof eerst de koningsstelling goed dicht en toen ook het laatste gaatje op de damevleugel werd dichtgeschoven waren er geen aanknopingspunten meer om zonder een stukoffer de stelling open te breken. Daarom besloten beide heren tot remise. Een zeer knappe prestatie voor Dröge!

Ook aan bord 3 werd een goede prestatie geleverd. Aad Jan Roos won een kwaliteit door een koningsaanval met vervelende dreigingen tegen Leo Verhoeven en na de nodige schermutselingen bleek dit voldoende voor een half punt!

En dan waren er ook nog knappe remises van Emilian de Kievit (tegen Paul Dekker), Koos de Hoog (tegen Kees van Toor), Rens Hesselmans (tegen Arend Bongers) en Angelo Ayala (tegen Herman Beerling).

Was er dan niemand van de lager gerate spelers die won? Jazeker wel!

Frits Steenbergen wist het niet te bolwerken en ging ten onder tegen Harry Nefkens. Een hele goede prestatie van Nefkens!

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand van het Watertorentoernooi 2014.

Maandag 21 april wordt er niet gespeeld vanwege tweede paasdag. De volgende ronde is op maandag 28 april.

Het is nog mogelijk om in te schrijven. Je krijgt dan in de eerste ronde een bye. Inschrijven is mogelijk via het inschrijfformulier op de website of via email: watertorentoernooi@sv-erasmus.nl. Hier is ook de deelnemerslijst te vinden.