Zeven koplopers na tweede ronde Watertorentoernooi

Na een weekje rust in verband met Pasen stond op maandag 28 april de tweede ronde op het programma van het Watertorentoernooi.

En daarbij hadden sommigen de Paasdagen en Koningsdag net wat beter verteerd dan anderen.

Er waren in ieder geval weer erg veel mooie partijen te zien. En er werd weer de nodige strijd op de 23 borden geleverd!

Lieten de toppers in de eerste ronde nog wel een paar steekjes vallen, in de tweede ronde trokken – al was het af en toe met het nodige kunst- en vliegwerk – de ratingsterksten aan de topborden wel aan het langste eind.

Kunst- en vliegwerk was er trouwens niet te zien bij Melvin Holwijn. Hij speelde een prachtige partij tegen Jouke van Goslinga. Een doorstoot van een pionnetje naar d6 gaf aanknopingspunten om een paard op e7 te posteren en via een offer van zijn andere paard werd een fraai matnet geweven. Hiermee gaf Holwijn duidelijk een visitekaartje of als één van de favorieten!

Na twee ronden zijn er nog zeven spelers met een 100% score van 2 uit 2. Dit zijn Van Zutphen, Holwijn, Van de Griend, Van der Pluijm. Wilhelm, Kastelein en Tillemans.

Direct daarachter volgt een grote groep met een half puntje achterstand.

Onder hen Emiel Verhoef. Hij behaalde aan bord 4 een knappe remise tegen Arnout van Kempen. In een dame-toren eindspel had hij lange tijd zelfs een pionnetje extra!

Emilian de Kievit blijft het ook goed doen. Hield hij in de eerste ronde Paul Dekker nog op remise, in de tweede ronde kon ook Jan de Korte het verzet van De Kievit niet breken.

Twee knappe remises tegen 1800+ spelers, een veelbelovend begin van het Watertorentoernooi voor De Kievit!

Rens Hesselmans deed het ook goed met een fraaie remise tegen onze wedstrijdleider Jaap van Meerkerk.

En ook Koos de Hoog kan tevreden terugkijken op de tweede ronde van het Watertorentoernooi. Behaalde hij al een nette remise in de eerste ronde tegen Kees van Toor, in de tweede ronde zorgde hij voor de verrassing van de dag!

Hij versloeg Ruud Dröge, die in de eerste ronde Nathanaël Spaan nog op een remise had weten te houden!

Daarmee staat hij netjes in de top van het klassement met 1½ uit 2!

En last but not least, Jan Bruinsma. Hij speelde ook een goede remise tegen Shakir Salih. Een toren-loper eindspel werd veilig de remisehaven in geloodst.

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand van het Watertorentoernooi 2014. Vanaf deze ronde laten wij ook de voorlopige indeling zien voor de volgende ronde. Hiervoor is het wel van belang om zo snel mogelijk door te geven als je niet aanwezig bent. De definitieve indeling wordt pas op maandagavond gemaakt.

Het is nog mogelijk om in te schrijven. Je krijgt dan in de eerste twee ronden een bye. Inschrijven is mogelijk via het inschrijfformulier op de website of via email: watertorentoernooi@sv-erasmus.nl. Hier is ook de deelnemerslijst te vinden.