Enkele spectaculaire partijen om na te spelen

In de eerdere verslagen was het al te lezen, dat er veel mooie en boeiende partijen worden gespeeld op het Watertorentoernooi van dit jaar.

Op de website zijn nu twee fraaie partijen na te spelen. Partijen waarin de kansen verschillende malen wisselden, maar die uiteindelijk beide toch in remise eindigden! Hoezo zijn remisepartijen saai?

De eerste partij is de partij tussen Gilles Donze en Herman Beerling uit de tweede ronde. Vrijwel direct vanaf het begin staat het bord in brand (met onder meer een twijfelachtig dameoffer) en wisselen de kansen regelmatig. Erg interessant om na te spelen! Het commentaar is van Leo Verhoeven en Frank van Zutphen.

De tweede partij gaat tussen René Weerts en Jouke van Gosliga uit de vierde ronde. Ook in deze partij veel spektakel met verschillende stukoffers en kwaliteitsoffers over en weer.

Gilles Donze – Herman Beerling

René Weerts - Jouke van Gosliga

Zelf ook een interessante partij gespeeld? Stuur deze dan in pgn.formaat naar de webmaster (e-mail: webmaster@sv-erasmus.nl) met een kort begeleid schrijven. Meer informatie hoe dat te doen is te vinden op de pagina met de Handleiding voor het aanleveren van partijen.