Bijltjesdag voor topfavorieten in WTT

De derde ronde van het Watertorentoernooi op maandag 5 mei bracht weer heel veel vuurwerk.

In totaal waren er 22 partijen en in de derde ronde waren er de nodige verrassingen te noteren. En reputaties deden er in deze ronde niet toe!

Zo moest nummer 1 op rating Nathanaël Spaan het aan bord 5 opnemen tegen Arnout van Kempen. Van Kempen ruilde in het middenspel twee stukken tegen een toren en bleef daarbij ook druk op het centrum houden. Spaan kwam niet meer onder de druk uit en daarmee was de eerste verrassing van de avond een feit! Een hele nette overwinning van Van Kempen.

Nummer 2 op rating Frank van Zutphen verging het niet veel beter. Gerard Kastelein ruilde twee stukken af tegen een toren, maar hield wel druk op de stelling. In tijdnood speelde Kastelein het spelletje handiger en daardoor wist hij de overwinning binnen te halen. Een knappe prestatie van Kastelein, die daardoor met 3 uit 3 aan de leiding gaat.

Naast Kastelein heeft ook Dick van der Pluijm nog een score van 100%. Hij won een kwaliteit tegen Marcel Tillemans en wist na een kwaliteitsoffer een gewonnen pionneneindspel te bereiken. Medekoplopers na 2 ronden Melvin Holwijn en Paul Wilhelm remiseerden en Johan van de Griend deed hetzelfde tegen Leo Verhoeven. Bij deze groep van spelers met 2½ punt voegden ook Gerrit Boer en Emiel Verhoef zich!

In de middenmoot deed Shau-Ming Yuen het netjes door Jan de Korte het punt af te snoepen! En ook knap was de remise van Bernhard Ruimschoot tegen Paul Dekker (vorig jaar nog runner-up van het Watertorentoernooi).

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand van het Watertorentoernooi 2014. Hier is ook de voorlopige indeling te vinden voor de volgende ronde. Let wel op: Aangezien het mogelijk is om tot maandag af te melden, is het mogelijk dat de indeling nog gewijzigd wordt.