Spektakelprijs vergeven in vierde ronde WTT

Wie nog durft te beweren, dat schaken geen kijksport is, was overduidelijk niet aanwezig bij de ontknoping van de vierde ronde van het Watertorentoernooi op maandag 12 mei.

Zo werd er aan het eerste bord een fantastische strijd geleverd voor de koppositie tussen de nummers 1 en 2 na eerste drie ronden!

En de toeschouwers waren de grote winnaars!

Aan bord 1 streden Gerard Kastelein en Dick van der Pluijm voor wat zij waard waren. Van der Pluijm offerde een stuk, maar kreeg daar wel vijf (!) pionnen voor terug. Kastelein counterde echter levensgevaarlijk en kwam met twee machtige torens de stelling van Van der Pluijm binnen gemarcheerd.

Van der Pluijm offerde daarop nog maar eens twee volle torens, maar hij kreeg daar wel drie vrijpionnen voor terug op de 2e en 3e rij. Om promotie te voorkomen moest Kastelein beide torens weer terug offeren en met beiden nog ongeveer 10 seconden op de klok was het bord zo ongeveer leeg en stond er een remise-eindspel op het schaakbord. Wat een partij! We gaan ons best doen om hem binnenkort te publiceren op onze website!

Van de directe achtervolgers deed vooral Melvin Holwijn goede zaken. Hij strafte een paar kleine foutjes van Gerrit Boer af en kwam daardoor gelijk met Van der Pluijm en Kastelein op 3½ punt uit 4 partijen. De overige partijen op de topborden (Verhoef – Wilhelm en Steenbergen – Van de Griend) eindigden in een remise.

De grootste verrassingen van de avond waren te vinden in de middenmoot. Zo won Angelo Ayala knap van de op papier sterkere Sybren de Lange en behaalde Peter van Soest een goede overwinning op Niels van Diejen! Ook de remise van René Weerts tegen Jouke van Goslinga was een knappe prestatie, al had daar zelfs nog meer ingezeten voor Weerts.

 

 

 

 

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand van het Watertorentoernooi 2014. Hier is ook de voorlopige indeling te vinden voor de volgende ronde. Let wel op: Aangezien het mogelijk is om tot maandag af te melden, is het mogelijk dat de indeling nog gewijzigd wordt.