Drukte in top klassement WTT

Na de vijfde ronde van het Watertorentoernooi is nog steeds alles open. Alle beslissingen zullen in de laatste twee ronden gaan vallen.

In de vijfde ronde van het Watertorentoernooi konden de koplopers hun voorsprong niet vergroten. Sterker nog, de achtervolgers deden goede zaken, waardoor het drukker en drukker werd aan de top van het klassement!

Aan het eerste bord speelden koplopers Dick van der Pluijm en Melvin Holwijn tegen elkaar. Het evenwicht in de partij werd niet verbroken en al relatief vroeg op de avond besloten de heren tot remise.

Dit bood de kans voor Gerard Kastelein om alleen aan de leiding te komen tegen Kees van Toor. Kastelein offerde een pion, maar dat sloeg niet door en toen Van Toor de tegenaanval  opende op de zwarte koning won hij snel een stuk en daarmee de partij. Van Toor meldde zich dankzij deze overwinning bij de koplopers.

De vierde koploper na vijf ronden is Marcel Tillemans. Hij speelde een goede partij tegen Paul Wilhelm. In een remiseachtig toreneindspel koos Wilhelm te ambitieus voor zijn eigen winstplan, maar dat bleek niet goed te zijn. De pion van Tillemans was niet meer te stoppen en na promotie tot dame was het punt binnen voor Tillemans.

Direct achter de vier koplopers is er een grote groep van maarliefst 10 spelers met 3½ uit 5. Met slechts een half puntje achterstand op de koplopers heeft ook deze groep nog goede kansen op de overwinning van het Watertorentoernooi. Onder hen onder meer Ruud Dröge, die een knappe en snelle overwinning behaalde op Frits Steenbergen.

En dan natuurlijk nog de verrassingen! Die waren er in deze ronde eigenlijk niet. In de overige partijen was het steeds de ratingssterkste die aan het langste eind trok. Wat an sich natuurlijk ook weer een verrassing is in deze versie van het Watertorentoernooi…

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand van het Watertorentoernooi 2014. Hier is ook de voorlopige indeling te vinden voor de volgende ronde. Let wel op: Aangezien het mogelijk is om tot maandag af te melden, is het mogelijk dat de indeling nog gewijzigd wordt.