No mercy in zesde ronde WTT

In de zesde en voorlaatste ronde van het Watertorentoernooi moest het gaan gebeuren! Vier koplopers, tien achtervolgers, in de zesde ronde zou het kaf van het koren gescheiden gaan worden!

Vandaag was het adagium niet “beter een half ei, dan een lege dop”, ook niet “gedeelde smart is halve smart” en al helemaal niet “eerlijk zullen we alles delen”. Strijd, veel strijd was er te zien op de borden.

Wat te denken van koploper Melvin Holwijn? Hij kwam goed uit de opening en brak snel door de stelling van medekoploper Marcel Tillemans heen. Even na tienen was het punt voor hem al binnen!

Aan het eerste bord ging het er ook hardhandig aan toe. Kees van Toor nam het met wit op tegen Dick van der Pluijm. De stelling was remiseachtig, maar Van der Pluijm ging voor zijn eigen winstkansen. Daarin misrekende hij zich, waardoor Van Toor aan het langste eind trok. Van Toor heeft na zes ronden een TPR van 2088! Een hele goede prestatie!

In de laatste ronde gaan beide koplopers, Holwijn en Van Toor, onderling uitmaken wie de volgende winnaar van het Watertorentoernooi wordt! Of worden zij wellicht nog achterhaald door één van de achtervolgers? Want deze achtervolgers vochten voor hun laatste kans in de zesde ronde van het WTT.

Arnout van Kempen won een pionnetje tegen Jan Smit en wikkelde dat af naar een gewonnen pionneneindspel. Johan van de Griend won een stuk tegen Emiel Verhoef en dat was aan hem wel besteed, een goede overwinning van Van de Griend. En aan bord vijf won Arend Bongers van de goed presterende Ruud Dröge.

Gerard Kastelein speelde een goede partij tegen Leo Verhoeven en had in het middenspel een gezonde stelling met een pion extra. Verhoeven speelde het eindspel echter beter en dat resulteerde in een pion die tot dame kon promoveren en de winst voor Verhoeven. Jaap van Meerkerk speelde een goede partij tegen Nathanaël Spaan, maar door een mooie combinatie van vier zetten won Spaan een stuk en daarmee de partij.

En dan waren er uiteraard ook nog enkele mooie verrassingen te noteren. Zo won Koos de Hoog van Sybren de Lange en was Jan Bruinsma te sterk voor Ger Schraa, die daarmee zijn eerste overwinning van het toernooi behaalde! Ook Peter Ruimschoot haalde dankzij een fraaie koningsaanval zijn eerste volle punt binnen door een overwinning op Marius Middendorp. Harry Nefkens wist Aad Jan Roos knap op remise te houden!

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand van het Watertorentoernooi 2014. Hier is ook de voorlopige indeling te vinden voor de laatste ronde. Let wel op: Aangezien het mogelijk is om tot maandag af te melden, is het mogelijk dat de indeling nog gewijzigd wordt.