Twintig deelnemers strijden om rapidtitel

Traditiegetrouw wordt aan het einde van het seizoen om het rapidkampioenschap van Erasmus gespeeld. Twintig deelnemers lieten het WK-voetbal voor wat het was en kwamen naar Laurens Arcadia toe om de strijd op de 64 velden aan te gaan.

Op de eerste avond werden vier ronden van 20 minuten per persoon per partij gespeeld, volgende week dinsdag 24 juni (eenmalig i.v.m. Nederland – Chili) worden de ronden vijf tot en met acht gespeeld.

Erg leuk was dat wij twee nieuwe spelers op onze vereniging mochten verwelkomen, Ruud Dröge en Anton van Berkel. Zij gaven meteen in de eerste ronde hun visitekaartje af! Zo won Dröge van Leo Verhoeven en was Van Berkel in de eerste ronde te sterk voor Marcel Tillemans. Toch niet de minste spelers van Erasmus! En zij bleven het goed doen. Dröge doet mee in de top met 3 uit 4 en Van Berkel staat daar kort achter met 2½ uit 4!

Na vier ronden heeft alleen Van Zutphen nog een 100% score met 4 uit 4, al was dat af en toe meer geluk dan wijsheid. Direct daarachter volgen vier spelers met 3 uit 4. Naast Dröge zijn dat Leo Verhoeven, die zich goed herpakte na de eerste ronde, Henk de Kleijnen en Gilles Donze. En dat betekent dat alles nog mogelijk is in het tweede deel van het rapidkampioenschap!

En nu was de 5-1 overwinning op de Spanjaarden natuurlijk de grote verrassing op het WK tot op heden. Maar bij het rapidschaak bij Erasmus waren er niet minder mooie verrassingen te noteren. Wat te denken van de overwinning van Van Vlijmen op Van As? Of van de overwinning van Hesselmans op Van Meerkerk? Wordt vervolgd volgende week dinsdag! Alle ingrediënten voor een mooie ontknoping!

Kijk hier voor alle uitslagen en de tussenstand van het rapidkampioenschap 2014.