Voor De Kleijnen en Donze

Tijdens de laatste avond van het seizoen werd deel 2 van het rapidkampioenschap gespeeld. Na de eerste avond ging Frank van Zutphen alleen aan de leiding, maar waren er nog veel kapers op de kust.

Het zou tot de laatste ronde duren voordat de winnaar bekend werd.

Van Zutphen bleef tot en met ronde 6 zijn partijen winnen, maar Henk de Kleijnen en Gilles Donze hadden de achtervolging nog niet gestaakt en bleven hun punten pakken. In de voorlaatste ronde versloeg Marcel Tillemans in een goede partij Van Zutphen en dus zou alles in de laatste ronde beslist worden. In die laatste ronde gaf Aad Jan Roos in een remise-achtige stelling echter een stuk weg en toen was het rapidkampioenschap definitief voor Van Zutphen met een score van 7 uit 8.

Henk de Kleijnen eindigde met een achterstand van een half puntje en 6½ uit 8 en Gilles Donze werd derde met 5½ uit 8. Marcel Tillemans eindigde op de vierde plaats dankzij een sterke eindsprint van 3 uit 4 op de tweede avond!

Nieuwkomer Ruud  Dröge speelde een goed kampioenschap met plusscore van 1,61 punten en een TPR van 1837 bij een rating van 1686. En ook Anton van Berkel deed het goed. Vooraf ingeschat op een rating van 1000, behaalde hij toch een TPR van 1407! En ook Aad Jan Roos en Rens Hesselmans haalden ongeveer een vol punt meer dan op grond van hun rating vooraf verwacht mocht worden!

Kijk hier nog eens voor alle uitslagen en de eindstand van het rapidkampioenschap 2014.

Het reguliere seizoen zit er nu op,  maar ook dit jaar is er weer zomerschaak. Hou hiervoor de website in de gaten. Daarnaast was dit ook de laatste keer dat wij bij Laurens Arcadia hebben gespeeld. Met ingang van het volgende seizoen gaan wij spelen op een andere locatie (Laurens Borgsate, Meidoornsingel 181, Rotterdam). Ook meer hierover binnenkort op de website. Fijne zomermaanden toegewenst en tot in september!