Een leerzame zomerschaakavond

Gedurende de zomermaanden schaakt Erasmus door. Iedere twee weken organiseren wij zomerschaak. Het eerste deel van de avond bestuderen wij interessante stellingen of openingen (suggesties voor onderwerpen of thema’s kunnen doorgegeven worden aan Jaap van Meerkerk via competitieleider@sv-erasmus.nl). En het tweede deel van de avond kan er vrij gespeeld worden. De eerste avond (7 juli) was er meteen een hele mooie opkomst met 12 Erasmianen.

Geen tijd om in te komen, er was meteen zware kost op het menu gezet: de Najdorfvariant van het Siciliaans, waarbij wit voor de Engelse aanval kiest. Jaap van Meerkerk had het een en ander uitgelegd en die informatie op papier gezet. Met dank aan Jaap van Meerkerk en Leo Verhoeven zijn de aantekeningen van de eerste zomerschaakavond nu na te lezen op de website. Zeker de moeite waard om te bekijken!

Op maandag 21 juli kijken we verder naar de systemen met e5 en e6. Eerst aan de hand van de voorbereiding van Jaap met twee grootmeesterpartijen. En daarna door ermee te oefenen. Hopelijk weet iedereen aan het eind van de avond of dit wat voor hem is. De verschillende systemen zijn goed speelbaar, zowel met wit als met zwart. Het is een kwestie van durf en smaak.

Zomerschaak is vanaf 20.00 uur bij Humanitas Akropolis, Achillesstraat 290, Rotterdam.

Vriendelijk verzoek om – uiteraard voor zover je dat nog niet hebt gedaan – aan Leo (010 – 4613917 of secretaris@sv-erasmus.nl) of aan Jaap (010 – 4213746 / 06 – 24 21 38 58 of competitieleider@sv-erasmus.nl) door te geven of je erbij hoopt te zijn. Dat is handig voor het houvast op papier (niet te weinig printjes maar ook niet te veel) en de door ons in te kopen consumpties voor later op de avond.