In B-groep RSB Persoonlijk Kampioenschap

Aan het einde van de zomer wordt altijd het Persoonlijk Kampioenschap van de RSB gespeeld. Dit jaar van 13 augustus tot en met 23 augustus. Van Erasmus speelden twee heren mee: Cor van As en Rens Hesselmans.

In het bijzonder Cor van As was in een bloedvorm: met een score van 5½ uit 7 werd hij gedeeld tweede van de B-groep. Een topprestatie waarvoor een felicitatie op zijn plaats is!

Van As won zijn partijen in de eerste drie ronden (waaronder tegen Henk Prins, rating 1699 en IM in het probleemschaak) tot hij in ronde 4 een remise moest accepteren tegen Klaas de Ruijter. In ronde 5 verloor hij tegen de latere winnaar Gerard Kastelein van de B-groep, maar in de laatste twee ronden ging hij weer verder waar hij mee begonnen was. Met winnen!

Uiteindelijk eindigde hij een hele fraaie score van 5½ uit 7 met een TPR van maarliefst 1780 (op een eigen rating van 1557) en een overscore van 1,95 punten!

Hesselmans eindigde netjes in de middenmoot en deed het met een score van 3 uit 7 net iets beter dan vooraf op basis van zijn rating verwacht had mogen worden.

Kijk hier nog eens naar de alle informatie over het RSB Persoonlijk Kampioenschap van 2014 met zeer lezenswaardige verslagen van Aad Juijn en hier om naar de eindstand in de B-groep te gaan. Winnaar van de A-groep werd Rick Lahaye met een score van 7 uit 7!