Laat weten of je er bij bent

Aanstaande maandag 4 augustus is er weer zomerschaak. De derde avond alweer. Na twee avonden Siciliaans (Najdorf) nu iets anders.

Het plan is met een paar niet al te moeilijke maar toch verraderlijke eindspelen te beginnen (stelling op het demonstratiebord en dan uitspelen, waarbij het lot beslist over degene die aan de goede kant van de stelling mag zitten om hetzij de nog net mogelijke winst dan wel remise binnen te halen).

Vervolgens kijken we naar een paar middenspelen uit de oude doos, met als kenmerk een half centrum (een witte pion op e4 en een zwarte pion op d6, waarbij wit zijn d-pion mist en zwart zijn e-pion). Oud is hier overigens wat te zeggen: dit type stelling zien we regelmatig op de clubavonden. Daarna is het weer gewoon schaken, naar keuze snelschaken of rapid (waarbij het spelen van zo’n net bekeken stelling wellicht een uitdaging is).

Voor degenen die nog niet eerder bij het zomerschaak zijn geweest. Het is in Humanitas Akropolis, Achillesstraat 290, 3054 RL Rotterdam. Start om 20.00 uur. We zijn er vanaf ongeveer half acht. Vriendelijk verzoek weer om – uiteraard voor zover je dat nog niet hebt gedaan – aan mij of aan Jaap door te geven of je erbij hoopt te zijn. Dat is handig voor het houvast op papier (niet te weinig printjes maar ook niet te veel) en de door ons in te kopen consumpties voor later op de avond.

Vriendelijk verzoek om – uiteraard voor zover je dat nog niet hebt gedaan – aan mij (010 – 4613917 of secretaris@sv-erasmus.nl) of aan Jaap (010 – 4213746 / 06 – 24 21 38 58 of competitieleider@sv-erasmus.nl) door te geven of je erbij hoopt te zijn. Dat is handig voor het houvast op papier (niet te weinig printjes maar ook niet te veel) en de door ons in te kopen consumpties voor later op de avond.

Hopelijk tot maandag! Met vriendelijke groet,

Leo Verhoeven