Steinitzvariant van het Spaans

Maandag 4 augustus organiseerde Erasmus al weer voor de derde avond zomerschaak. Na Jaap van Meerkerk was het nu de beurt aan Leo Verhoeven om een paar mooie stellingen voor te bereiden. Verhoeven liet zich inspireren door het nieuwste boek van John Nunn (een complete schaakcursus op basis van partijen van wereldkampioen Lasker) en het eerste boek van Gary Kasparov over zijn voorgangers.

Een verslag van deze derde avond is te vinden onder de “Meer Lezen” knop.

Als opwarmertje begonnen we met twee eindspelen. Totaal verschillende stellingen met als beslissend element voor de uitkomst dat slaan in het schaken niet verplicht is. Na deze eindspelen was het tijd voor de hoofdmoot van de avond, een paar stellingen uit de Steinitzvariant van het Spaans. Zwart staat in die opening minder maar wel heel solide.

Verhoeven heeft weer een verslag van de derde zomerschaakavond gemaakt voor de mensen die niet bij de derde avond aanwezig konden zijn.

Maandag 18 augustus wordt de vierde en laatste zomerschaak van deze zomer georganiseerd. Frank van Zutphen bereidt dan het programma voor, waarbij in het bijzonder aandacht achter de psychologie van het schaakspel wordt besteed. Zomerschaak is vanaf 20.00 uur bij Humanitas Akropolis, Achillesstraat 290, Rotterdam.

Vriendelijk verzoek om – uiteraard voor zover je dat nog niet hebt gedaan – aan Leo (010 – 4613917 of secretaris@sv-erasmus.nl) of aan Jaap (010 – 4213746 / 06 – 24 21 38 58 of competitieleider@sv-erasmus.nl) door te geven of je erbij hoopt te zijn. Dat is handig voor het houvast op papier (niet te weinig printjes maar ook niet te veel) en de door ons in te kopen consumpties voor later op de avond.