Bijzonder welkom voor Rob Scherjon

Op maandag 17 november werd ronde 11 van de voorronde van de interne competitie gespeeld. Inmiddels zijn we reeds voor 2/3 onderweg en het is dringen aan de top. Wie gaan zich dit seizoen voor de finalegroepen plaatsen?

Bijzonder leuk was dat wij ook deze week weer een aspirant lid mochten verwelkomen! Rob Scherjon had een schaaksabbatical van 12 jaar ingelast, maar liet zien dat hij iemand is om rekening mee te houden!

Ook interesse om een keer te komen kijken en om de prettige sfeer bij Erasmus te proeven? Aspirant leden kunnen een paar keer vrijblijvend meespelen om te kijken of het bevalt. Kom daarvoor langs op de maandagavond om 20.00 uur of neem contact op met Jaap van Meerkerk (06 – 24 21 38 58 of competitieleider@sv-erasmus.nl).

Voor deze ronde werd Scherjon ingedeeld tegen Carel Keller. Vanuit een Engelse opening kreeg Keller met wit een klein voordeeltje, maar na een onachtzaamheid sloeg Scherjon toe met een heel sterk paardoffer op e4, waarna een niet meer te stoppen mataanval ontstond. Een hele fraaie partij en een goede overwinning voor Scherjon!

Aan de top van het klassement stond de topper tussen Cander Flanders en Marvin Dekker op het programma. Dekker had een groot deel van de partij een pionnetje voorsprong, maar de remisemarge bleef groot. Dat was uiteindelijk ook het resultaat van de partij.

Runner-up Frank van Zutphen speelde tegen Marcel Tillemans. Dankzij een krachtig pionoffer kreeg Van Zutphen de betere stelling, maar Tillemans kreeg gevaarlijke tegenkansen toen Van Zutphen op het verkeerde moment de pion weer terug won. Nadat de stof was opgetrokken had Tillemans nog steeds een pionnetje meer en Van Zutphen veel tijd minder. Dat bleek doorslaggevend te zijn, waardoor Tillemans aan het langste eind trok. Een knappe overwinning!

In de rest van de subtop waren er vooral remises te noteren. Jaap van Meerkerk had er de hele avond voor nodig om Leo Verhoeven op remise te houden. Ruurd Ouwehand tegen Frits Steenbergen en Paul Wilhelm tegen Jan Smit besloten al wat eerder op de avond om remise overeen te komen. In beide partijen werd het evenwicht niet echt verbroken.

Rens Hesselmans behaalde een nette overwinning op good-old Arie de Jong. En Jan Bruinsma won weliswaar niet, maar hij maakte het de op papier veel sterkere Henry Pijpers wel erg lastig, het duurde tot het einde van de avond voordat Pijpers het voordeel van twee lichte stukken tegen een toren kon laten zien! Peter Ruimschoot kon ook weer een punt bijschrijven, dankzij een goede partij tegen Coen van Vlijmen, die een foutje maakte dat fataal bleek te zijn.

Na 11 ronden gaat Dekker alleen aan de leiding met 8 punten uit 11 ronden. Daarachter volgen zes spelers met 7 punten. Er is dus nog van alles mogelijk voor de finalegroepen.

Kijk hier voor de actuele stand en voor alle uitslagen uit de elfde ronde.