Mooie resultaten vader en zoon Vrolijk

Hierbij nog wat nieuws uit Groningen.

Ik was de afgelopen dagen supporter van Liam tijdens het schaakfestival 2014 te Groningen. Liam speelde in de compact groep A (5 ronden i.p.v. het open toernooi met 9 ronden).

Hij had een goed resultaat tegen sterke spelers: 3 punten uit 5 partijen met 4 remises en één overwinning (met een TPR van 2197!).

Ik speelde gisteren (30 december) in een simultaan van Dimitri Reinderman remise. De simultaan vond plaats in het restaurant van het sportcentrum Rijksuniversiteit en Hanzehogeschool waar het toernooi ook plaats vond. Helaas heb ik hem laten ontsnappen, alles won, alleen mijn koningswandel was onvoldoende voor winst, eeuwig schaak door Reinderman! Zie het verslag met bijbehorende foto’s.

Het mooie is dat ik vandaag (31 december) weer simultaan speelde, nu tegen Anne Haast (dameskampioen van Nederland) en haar tegenstander Elisabeth Pähtz, (damesgrootmeester). Zij hadden in Groningen een match tegen elkaar gespeeld. Bij de simultaant deden zij om de beurt een zet, na een wat moeilijke opening van mijn kant en lastige stand begon ik steeds beter te staan. Ik had uiteindelijk een pluspion maar wel moeilijk eindspel. Na beraad van de dames boden zij remise en ik accepteerde het (zie ook het verslag van de schaakreporter) Nog een remise! 1 uit 2 tegen GM,WGM, WIM.

Olivier Vrolijk