Viertal Erasmus haalt brons na remise bij Moerkapelle

Na een aantal jaren de viertal-competitie gedomineerd te hebben kwam Erasmus dit jaar slechts tot een derde plaats.

Afgelopen vrijdag werd met teamleider Harry en chauffeur Jan in de stromende regen afgereisd naar Moerkapelle.

De zwartspelers Harry Nefkens en Jan Bruinsma ruilden veel materiaal en weinig pionnen. Harrry hield met zes pionnen en een loper de stelling gesloten tegen zes pionnen en een paard. Na een remiseaanbod van beide zijden werd het punt gedeeld.

Hetzelfde gebeurde in de partij van Jan Bruinsma op bord 4. Ieder een toren en gelijk aantal pionnen was voldoende om de vrede te tekenen.

Rens Hesselmans op bord 3 kwam een stuk voor, die daarna met een loperaanval op dame en toren in een volle toren werd omgezet. Toen de drie vrijpionnen gingen lopen gaf de tegenstander op.

Alik Tchavelachvili was op bord 1 met een stuk achter nog aan het strijden. Met een mooie combinatie werd de kwaliteit terugewonnen, maar dit opende de stelling. Opgeven was de enige optie, waardoor de stand 2 – 2 gelijk werd.

Omdat Moerkapelle één matchpunt meer heeft eindigen zij op de tweede plaats. Erasmus met een half bordpunt meer eindigt dit jaar op de derde plaats. Peter Hurkmans kon de laatste partij niet meespelen, maar was de andere wedstrijden uitstekend teamleider.

Lees hier het verslag “Viertal Moerkapelle sluit af met gelijk spel” op de website van CSV. Alle uitslagen en de stand zijn te vinden op de RSB-website.

Harry Nefkens