Ruud Dröge wint overtuigend de B-groep!

Marvin Dekker en Joram Simons winnen hun partij waardoor Dekker kampioen is geworden en Simons goede zaken deed in groep B.

Ruud Dröge won echter voor de zesde maal op rij en is daarmee de nieuwe kampioen van de B-groep!

Zowel voor Dekker als voor Dröge: Felicitaties voor hun overtuigende kampioenschap!

A-groep

De beste stuurlui staan aan wal. Waarom zou dat niet waar kunnen zijn? In ieder geval aan het slot van de partij tussen van Jaap van Meerkerk en Marvin Dekker.

Jaap ontwikkelde met wit tegen een Englundgambiet gewoon zijn stukken, kwam goed te staan en ging ogenschijnlijk een gewonnen toreneindspel in met twee vrijpionnen. Onder druk van de tijdnood van Marvin, ein 5 Sekundenspiel, raakte hij de kluts kwijt zodat een pat-remise hem ook nog ontging.

Dekker is hierdoor met nog een paar ronden te gaan al kampioen. Flanders kan weliswaar nog op gelijke hoogte met hem komen. Maar bij gelijk eindigen wordt gekeken naar de uitslagen van de voorrondes en die waren ook al gewonnen door Dekker. Vandaar dat Dekker nu al kampioen is geworden: een terechte kampioen die niet alleen in de finale maar ook in de voorrondes de sterkste was!

Dan werd er verder natuurlijk ook nog gespeeld in de A-groep. Zo speelde Bernhard Ruimschoot te voorzichtig een St-George opening, Marcel Tillemans kreeg veel meer ruimte, won een stuk en wikkelde goed af.

Cander Flanders speelde een Fianchetto tegen de Alapin van Lucian Mihailescu. Cander moest een pion offeren voor tegenspel, maar toen hij die ook nog terugwon besliste hij de partij in de aanval.

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand in de A-groep.

B-groep

Leider Ruud Dröge maakte geen fout en profiteerde met une petite combinaison van een foutje van Carel Keller. Met een overweldigende score van 6 uit 6 is hij daarmee kampioen van de B-groep geworden!

De partij tussen Paul Wilhelm tegen Joram Simons was een ander verhaal. Wit zette Joram stevig onder druk, offerde twee pionnen voor een mataanval (de computer geeft +2 tot +8, als je het ziet), maar toen Paul a tempo op e6 sloeg bleek er een fors onderste lijn-probleem te zijn wat hem de kwaliteit kostte en de partij. Het eindspel werd goed afgespeeld door Joram.

Cor van As is op stoom: voor de tweede maal een Poolse Krasenkow-opening. Koning-Indisch spelers moeten oppassen. Nu was Aad Jan Roos het slachtoffer. Hij werd weg gecombineerd.

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand in de B-groep.

C-groep

Jan Smit tegen Emil Verhoef: Jans ‘wait and see’-opening werd gecounterd op de damevleugel, maar Emil kwam er niet doorheen en er werd tot remise besloten.

Bram de Knegt speelde tegen Jan Hoek van Dijke. Een rasechte Fajarowitz kwam op het bord. Zeer gevaarlijk voor wit. Jan had wellicht een zwakte op de damevleugel kunnen aanboren, maar later kwam hij een stuk achter en verloor.

Wil de Boer tegen Alik Tchavelachvili: Pionnenketens met een slecht paard van wit tegen een betere loper van zwart. Het leek remise te worden maar toch won Alik het eindspel.

De uitslagen van de overige partijen: Coen van Vlijmen speelde remise tegen Peter Ruimschoot. Jan Bruinsma tegen Harry Nefkens. Hier won Nefkens en we kunnen ook de eerste overwinning tellen van ons nieuwe lid René van Es. Hij won van Roel de Graaff.

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand in de C-groep.

Paul Wilhelm