Goede prestaties Erasmianen

Zaterdag 9 mei werd het RSB Open Senioren Schaakkampioenschap gespeeld. Namens Erasmus deden verschillende spelers mee. En niet zonder succes!

Hiernaast de gedeeld derde plaats van het podium van groep 1 waar Erasmianen Pim Kleinjan en Paul Wilhelm (officieel derde op weerstandspunten) geflankeerd worden door twee oude bekenden van ons Watertorentoernooi Murdoch MacLean en Paul Dekker! Een prima prestatie van de heren!

Er werd gespeeld in drie groepen: Groep 1 voor spelers ouder dan 60 met een rating hoger dan 1650, groep 2 voor spelers ouder dan 60 jaar met een rating lager dan 1650 en groep 3 voor de jonkies,  althans ouder dan 50 jaar.

Naast Pim Kleinjan en Paul Wilhelm speelden ook Henk de Kleijnen, Arie de Jong (beiden in de middenmoot) en Cor van As (bewaarde zijn beste spel voor ons eigen Watertorentoernooi) mee in groep 1. Rens Hesselmans eindigde in groep 2 netjes in de middenmoot. Het toernooi werd met overwicht gewonnen door Piet Pluymert (SC Dordrecht).

Een leuk verslag van Ab Scheel en alle uitslagen zijn te vinden op de RSB-website. Daar zijn ook veel leuke foto’s van de dag gemaakt door Ab Scheel te vinden!