Uit het verslag van ronde 3 RSB PK 2015

“Aan tafel vier een complete verrassing. Rens Hesselmans (1378) speelt tot nu toe, dit toernooi, alsof hij aan zijn vierde jeugd bezig is! Karel van den Burg (1613) had zwart. In een Franse Tarrasch stelt Rens zich vrij passief op, en dat is misschien wel de juiste strategie wanneer je fiks bent ‘underrated’, en bovendien tegen een speler als Karel speelt. Karel zoekt graag de aanval. Karel heeft een iso op d5, en dat blijkt uiteindelijk de enige troef. Het geval wil namelijk dat alle lichte stukken geruisloos van het bord gaan, en wat dan overblijft is een zogeheten zware stukken eindspel. De zwarte vrijpion bereikt uiteindelijk veld d3 maar wordt daar definitief tot stilstand gedwongen. De pion staat driemaal aangevallen, en even zovele keren verdedigd. Een zeer knappe remise van Rens! ½ – ½”

Aldus Aad Juijn, verslaggever van het RSB PK 2015 met zeer lezenswaardige verslagen! Kijk hier om op de hoogte te blijven van de laatste standen en ontwikkelingen van de RSB PK 2015, waar ook het complete verslag van de derde ronde te vinden is.

Alle Erasmianen spelen mee in de B-groep. Rens Hesselmans staat op 2 uit 3 met een TPR van 1766!! Pim Kleinjan handhaaft zich met 2 uit 3 ook netjes aan de top van het klassement en Cor van As heeft met 1 uit 3 een ietwat stroeve start. Succes met het vervolg heren!